Sal13Mar20:30PaltoOyun20:30 Nâzım Hikmet Kültür Merkezi - KadıköySALONRuhi Su Salonu
BİLETİX / BİLETİNİAL
Bilet AlEtkinlik Bilgileri
Karanlığa karşı, yaşasın tiyatro! Tarih boyunca gerici iktidarların politikalarına karşı aydınlanma savaşının en önemli kalelerinden biri olmuştur tiyatro sanatı. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi olarak son yıllarda tiyatroların üzerindeki artan baskılara,
Etkinlik Bilgileri
Karanlığa karşı, yaşasın tiyatro!
Tarih boyunca gerici iktidarların politikalarına karşı aydınlanma savaşının en önemli kalelerinden biri olmuştur tiyatro sanatı.
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi olarak son yıllarda tiyatroların üzerindeki artan baskılara, yasaklamalara ve sansür girişimlerine karşı mart ayında daha çok oyuna yer verdik.
Sizi sahne ışıklarının altına, tiyatronun aydınlığına davet ediyoruz.
“Var olmak için bir metaya sahip olma isteğimiz hiç bitmeyecek hatta daha da artacak gibi. Oysa beni mutlu eden şey kendim olmalı! Göründüğüm gibi değil de, olduğum gibi olmam. Evimizde 20 tane tişörtümüz varken ertesi gün yeni bir tane tişörtle eve geliyorsak, bir sorun yok mu sizce de?
– Var!”
Şükrü Veysel Alankaya
“Hepimiz Gogol’ün Paltosundan çıktık.”
Dostoyevski
“Kahkahayla Gözyaşı Arasındaki Sosyal Sınıf Çelişkisi ve Aşk” alt başlıklı oyun, Nikolay V. Gogol’ün “Palto” öyküsünden oyunlaştırılmıştır. Yaşadığı dönemin Rusya’sının soğuğunu, kötülüklerini, çarpıklıklarını, gülünç durumlarını sergileyen Gogol’ün, olanca özverisiyle edindiği paltosunu çaldıran küçük bir memurun (Akakiy Akakiyeviç’in) üzüntüden ölmesini anlatan “Palto”su…
” Bir Palto, biliyorum size delice gelecek ama hava o kadar soğuktu ki, soğuk ciğerimi bile donduruyordu… Raton, kaston, ayı, kedi, tilki, sonra hermin, bütün bu derileri insanlar kendi derilerinin üstüne koyuyorlar. Gerekli olmayan bir şeye sahip olmak. Çok güzel! Aferin! Ama ne güzeldir onlara dokunmak, okşamak, yumuşacık…”
Oyun İşleri | İstanbul
Oyunlaştıran ve Oynayan: Şükrü Veysel Alankaya
Çeviri: Oyun İşleri
Müzik Düzenleme: Merve Akyıldız
Işık Tasarım: Uğur Çağlayan
Grafik Tasarım: Mehmet Dağlar
Ses ve Işık Kumanda: Orçun Ertaman
Asistan: Öğeday Çakır
Tek perde, 60′
Yaş Sınırı: 9+
Zaman
13 Mart 2018 Salı 20:30
SALON
Ruhi Su Salonu